top of page

Posts

  • Eric

Complot! Begin van afscheid nemen (p07)

De verjaardag van Ante!


Begin mei 2023 krijg ik (Eric) een uitnodiging voor een groeps-app ter gelegenheid van het verjaardag ’s feestje van Ante, een van mijn maandagavond-tennismaatjes op TVP (onze lokale tennis vereniging in Poortugaal).

Of we allemaal een bijdrage willen doen voor een mooi cadeau voor Ante die zo spontaan zijn verjaardag op de tennis club wil vieren.

Wat een leuk idee denk ik …….. dus snel een tikkie overgemaakt naar de organisator.


Zoals gewoonlijk weer een oneindige stroom van schunnige voorstellen voor het cadeau van Ante in zo’n groeps app. Hierbij word ik ook uitgelokt tot allerlei uitspraken en voorstellen.

Wij zijn echter zo druk bezig met de laatste loodjes voor de tewaterlating van Abayomi dat ik me even op de achtergrond houd.


Els komt af en toe mee naar de tennis als er een groot feest is maar daar zij de maandagavond groep niet echt kent breng ik Els pas een weekje van te voren op de hoogte van dit feestje wat op de reguliere donderdag club-avond wordt gegeven. Ik vertel Els tussen neus en lippen door dat ik volgende week donderdag naar de clubavond ga om te tennissen en dat Ante dan ook een borreltje schenkt op zijn verjaardag.

Een paar dagen ervoor komt Els ineens met de mededeling dat Hanny, (ook een tennis maatje) haar uitgenodigd heeft om eindelijk eens samen uit eten te gaan. Leuk zeg ik nog, en dan komen jullie samen naar de tennisbaan joh! Gezellig!


Afijn ik dus in mijn tennistenue naar de club om een lekker avondje te tennissen en op Ante’s verjaardag te proosten. Al erg veel mensen zijn er als ik om 20:15 binnen kom en er wordt al druk getennist.

Om 20:30 komt Ante van de baan en iedereen feliciteert hem hartelijk, ik ook.

Ante neemt het woord en vertelt dat hij alles goed heeft voorbereid, dat hij blij is dat iedereen in zulke grote getalen is gekomen en dat er straks lekkere hapjes zijn.

Maar dan ..... dan vertelt hij dat hij eigenlijk helemaal niet jarig is maar dat het een verrassingsparty is voor Stefan die afgelopen maandag 30 jaar is geworden……..


Ja klopt denk ik nog, die was afgelopen maandag nog op de tennis toen we er met onze groep aan het spelen waren.


En vervolgens komt Rinus ineens naar voren om het woord te nemen en een speech gaat houden over Stefan. Het vreemde is dat Rinus allerlei verwarrende verhalen vertelt die eigenlijk helemaal niet op Stefan slaan. Oh en Rinus vroeg aan mij, net voor hij zijn speech ging houden of ik dan het cadeau aan Stefan wilde geven……. Tuurlijk Rinus, doe ik!

Na een zeer warrige speech van Rinus moet ik eindelijk naar voren komen met het cadeau.

Heel pontificaal kom ik met een groot cadeau naar voren en geef het aan Stefan. Gefeliciteerd Stefan!!! Dit is van ons allemaal!!


Rinus vraagt of ik nog even wil blijven staan en vervolgt zijn warrige speech………

Dat het complot nog iets ingewikkelder is en dat dit feestje eigenlijk ook niet voor Stefan is!!


Ok??? Voor wie dan nu weer? En dan richt Rinus zich tot mij? Ja er is iemand die al 2 uur in de keuken zit, Eric!

Huh? Denk ik. Nu snap ik het helemaal niet meer?

Rinus: ”Ja en kom nu maar uit de keuken, ELS!

Totaal overdonderd was ik! Blijkt dat de hele tennisgroep al weken ook een tweede andere app-groep hebben naast de “ feestje Ante App” namelijk “feestje Eric App” Het bleek zelfs voor sommige medecomplot leden zo ingewikkeld dat er geregeld opmerkingen werden gemaakt in de Ante app die in de Eric app thuis hoorden. 😊

Maar ja, ik was zo druk met de boot dat ik (totdat Els uit de keuken kwam die daar bijna 2 uur verstopt had gezeten!) HELEMAAL NIETS in de gaten heb gehad.

Geweldig, ik ben Els en alle TVP-ers zeer dankbaar voor dit top cadeau en mooie gebaar.


En wat heb je dan gekregen Eric?

Een Starlink satelliet communicatie systeem!! Super snel internet tot wel 160 Mbps download en 30 Mbps upload. Zo snel is ons internet thuis geen eens. En dat allemaal met een schoteltje van 55 bij 30 cm. Niet veel groter dan een pizza doos, een draad van 15 m en een router die ook gelijk voor een netwerk aan boord zorgt. Super gaaf!!!! Nogmaals dank aan allen die hebben bijgedragen aan dit geweldige cadeau en complot..


Ja en dan hebben we eigenlijk ons tweede afscheidsfeestje al weer achter de rug.


Els was net daarvoor ook al met een aantal vrienden en vriendinnen uit eten geweest in Amsterdam. Ook dat was heel gezellig! Restaurant Sonneveld in de Jordaan..dat was heerlijk meezingen met Amsterdamse volksliedjes en ondertussen heel lekker eten.

De voorbereidingen gaan natuurlijk gewoon door. Het huis is zo goed als klaar, alle spullen die we nodig hebben zijn tussendoor verhuisd naar de boot. De ankerwinch heeft zijn onderhoud gehad en is met hulp van Rinus weer terug geplaatst.

De medicijnkast is zo goed als compleet volgens het supplement van het Geneeskundig Handboek voor de Scheepvaart. Daar zijn we heel trots op. Els heeft alles netjes genummerd zodat het zo terug te vinden is mochten we het nodig hebben.

Nog een lip-seal vervangen van de boegschroef, Volvo motor en de generator nog wat TLC geven. En dan zijn we klaar om te beginnen met het echte provianderen.


Als klap op de vuurpijl ook nog het laatste Bonn & Mees tennis toernooi op TVP Poortugaal in het teken van Maritiem. Mijn hele verzameling landen-vlaggen en onze oude Genua van 17x 20 x 8 als decor stukken doen het goed.

Els is aan het oefenen met varen in de bijboot, Planerend gaat ze al over de Oude Maas,laverend tussen de zeeschepen.

Het eerste (schier) eiland van onze Wereldreis hebben we in dit mooie tropische weekend (30+C) ook trouwens al aangedaan. Ja ja !! Beerenplaat aan de Oude Maas. Wat een oase!!!

Nu nog de palmbomen, witte strand en azuur blauwe water! 😊

Deze week de laatste werkweek met 2 keer een klus in Zeebrugge en dan mag ik aan mijn sabbatical beginnen.

Het komt nu echt dichterbij na 2 jaar intensief voorbereiden. Laat de feestjes maar beginnen.


Stay tuned. Later deze week meer details over het afscheidsfeestje op 1 Juli, 2023

218 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page