top of page

Posts

  • Els

De laatste weken in Rhoon (blog 08)

Bijgewerkt op: 16 jul. 2023

Dit worden de laatste weken voor ons vertrek en er is nog van alles te doen maar tussen de bedrijven door ook de nodige (afscheid) feestjes…


In het vorige blog was al te lezen dat het TVP (tennis) afscheid feestje een groot succes was,

Een paar weken later was er een afscheid feestje van het Tempo veteranen hockey team, niet alleen afscheid vanwege het vertrek van Eric maar het team speelde ook die dag voor de laatste keer.

Er was na de wedstrijd een heerlijk Indisch rijst tafel en Paul droeg (volgens traditie) zijn nieuwste gedicht op geheten:

“ Steeds minder Maandag, Steeds Meer Vriend”

onder begeleidend gitaarspel. Ook werd er al een datum afgesproken wanneer Raimondo, Peter, Cees en Joost met Eric hun jaarlijkse zeilweek op Abayomi gaan doorbrengen. Dit wordt van 30 oktober t/m 7 november vanaf Cran Canaria, iets om alweer naar uit te kijken!

Ik ga dan voor een weekje terug naar Nederland, we zijn nog niet weg of ik heb al een retour ticket geboekt! :)

Toen begon Eric erover na te denken om zijn Audi te gaan verkopen.

Deze eerst schoon laten maken, op de foto gezet en op een woensdag om 16.00 een advertentie op een auto verkoop site geplaatst. Nou dat hebben we geweten! Om 16.30 belde de eerste en die wilde meteen langs komen vanuit Ede. Om 20.00 was de auto verkocht en reed de nieuwe eigenaar er mee weg.Toen we daarna de advertentie op de website wilde verwijderen bleek dat er ondertussen nog 15 personen gereageerd hadden!

Dat ging dus super snel, zeker te weinig gevraagd maar gelukkig weer een kostenpost minder.


Het waren ineens zeeeeer warme weken in Nederland. Op een zondag kwamen Andre, Melissa en hun 3 kids en Elianne een dagje op de boot meevaren. We zijn aan een boei gaan liggen aan het einde van het Spui op zon 1.5 uur varen om daar te zwemmen.

Daar is Eric met de jongens ook met het bijbootje aan het rond scheuren gegaan. Geweldig vonden ze het en het was een zeer gezellige dag.



Ook de jarige Rinus hebben we die dag vanaf de boot via WA toegezongen en op hem geproost.

Rinus is in de laatste maanden een grote hulp en vriend van Eric gebleken.. En we zijn hem dankbaar voor al zijn hulp. Een paar dagen later kwam Rinus samen zijn vrouw Monique langs. Eric en Rinus gingen even met de dingy varen maar 10 minuten later kregen Monique en ik deze foto toegestuurd vanuit Oud Beijerland.

Ondertussen moesten er nog wel wat reparaties uitgevoerd worden waaronder de watermaker, de vriezer, de boegschroef , de anker lier. etc etc .Eric was er maar wat druk mee.

Daar we nu alleen gebruik konden maken van mijn auto en Eric nog voor zijn werk 2 dagen naar Zeebrugge moest rijden (totaal zo’n 400 km.) kwam mijn teller nog even op 100000 km te staan! Er waren ook nog wat problemen met de koeling van de motor en aangezien de auto over gaat naar mijn dochter lieten we dit maar even nakijken.

Nou dat werd ook een hele toestand want de onderdelen waren niet te krijgen en Eric moest tussen de bedrijven door op de sloop naar een juiste kabel gaan zoeken. Uiteindelijk is de auto gemaakt.

En of we niet genoeg te doen hadden was er ook nog het festival “ Muziek op Rhoon”, Het werd op een terrein gehouden op loopafstand van de boot.

Kaarten waren 50,00 p/stuk en dat vonden we toch wel een grote uitgave... tot Eric in een plaatselijke krant een berichtje las dat er twee toegangskaarten werden weggegeven aan diegene die een originele reden had om naar dit festival te gaan.

Eric voelde het meteen..die gaan we winnen!!! Hij wist wel wat hij zou kunnen schrijven.

"Dat hij graag met zijn vriendin naar het festival wilde voordat wij op wereldreis gingen".

En ja hoor.. de volgende dag kregen we al bericht dat wij de gelukkigen waren! Het weer was prachtig, en er waren veel bekenden.

Met Anastacia als de hoofd act. Een erg geslaagd festival op 5 min. lopen van de boot!

Zoals jullie in blog 7 konden lezen waren er nog hor-panelen in bestelling voor de kuiptent. Deze konden afgelopen week eindelijk door Jan Snip, van Zeilmakerij Stellendam, worden gebracht.

Ook de vensters van de raam-panelen heeft hij alsnog vernieuwd want die waren toch wel beschadigd na het vuilnis wagen incident. Het is prachtig geworden! We zijn er erg blij mee!

Ik was ondertussen druk bezig op mijn oude Pfaff naaimachine met het maken van lussen en ogen op de zonnedoeken die na bestelling waren binnen gekomen. We wilden een zonnetent in 3 delen. Met een punt voorop, een groot midden gedeelte en een kleinere achter. Alles ging prima maar toen ik er nog de laatste 4 lussen op moest naaien had mijn oude Pfaff er geen zin meer in…..

Geen steek meer mee te naaien! Dus die moest ter reparatie naar de naaimachine winkel in Rotterdam. Drie dagen later konden we hem alweer ophalen en deed hij het weer als een zonnetje.

De laatste lussen zaten er zo op en toen konden we eindelijk de foto’s maken van Abayomi met zonnetent.






Het werd ook tijd om aan de bevoorrading te gaan denken.

Lijsten werden opgesteld van wat we al aan boord hadden, wat er nog aangevuld moest worden of wat er nog ingeslagen moest worden.

Na een aantal keren naar supermarkten en de Makro te zijn geweest zaten alle luiken propvol. We kunnen het denk ik wel wel even volhouden.:)


En toen was het zover…

Zaterdag 1 juli, de dag waarop wij onze uitzwaai borrel in het jachthaven gebouw van Rhoon hadden georganiseerd. Super blij waren we toen we de goedkeuring hiervoor kregen van Ton en Peter (de voorzitter en secretaris van de jachthaven) De uitnodigingen waren snel verstuurd en de aanmeldingen stroomden binnen.

De hapjes gehaald en kennis gemaakt met Miny die als barvrouw zou werken samen met Willem (die we al kenden van ons aankomst feest in 2021).

Het waren weken van zeer warme dagen geweest maar uitgerekend op 1 juli begon de dag met regen.

Het jachthaven gebouw is niet al te groot maar heeft een groot terras. Wij wisten op een gegeven moment dat er zo’n 75 personen zouden komen die de ruimte hadden wanneer het terras gebruikt zou worden maar waar het wel erg krap zou worden wanneer iedereen binnen moest blijven. Gelukkig brak rond 16.00 de zon door en hebben we tot einde van de avond buiten kunnen zitten. Wij hadden een drone aangeschaft maar nog niet geprobeerd,

Eric had deze ochtend al proef gevlogen maar tijdens het feest was daar mijn schoonzoon Lorenzo die een ervaren drone vlieger bleek te zijn en hij heeft hele mooie foto's en filmpjes gemaakt!



Het was geweldig!!! Zoveel lieve mensen die voor ons gekomen waren! Mensen die ik al een tijd niet gezien had en het daarom zo jammer was dat er te weinig tijd was om met iedereen bij te praten.. Bijzonder dat mensen het ervoor over hadden om een paar uur te moeten reizen om op ons feest te kunnen zijn, erg ontroerend.

Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid, de kaarten met lieve teksten en alle cadeaus, maar ook de berichtjes van de mensen die verhinderd waren maar ons veel geluk in de toekomst wensten.

Grote dank voor Miny, Willem en Ton die de bardienst op zich namen.

En nu jullie dit bericht lezen zijn wij echt vertrokken!

Hasta La Vista,

Bye Bye

xoxoxo .

See you somewhere during our voyage???

Jullie zijn meer dan welkom om eens een weekje ( of 2 ) mee te varen.

Stuur ons een mailtje als jullie interesse hebben.


Opmerkingen en reacties op de blogs vinden we leuk en we zullen bij vragen zo snel mogelijk proberen te reageren.


En de video met drone beelden volgt later ............


296 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page