top of page

Posts

  • Eric

Guadeloupe West Coast Part 2 (Blog44)

Maandag 8 April, 2024, Les Saintes to main land Guadeloupe

Vandaag varen we van de eilanden groep Les Saintes naar de west kust het hoofdeiland van Guadeloupe. Basse Terre en Grand Terrre. Omdat we laat weg varen maken we een tussenstop voor de nacht in een kleine baai Anse a la Barque. Het is een van de baaitjes waar dit schip ook met de vorige eigenaar is geweest. Leuk.


Dinsdag 9 April, 2024, Malendure boodschappen and Reserve Cousteau Malendure, Guadeloupe

Na het ontbijt varen we naar ons volgende doel. Het natuurreservaat van Cousteau vlakbij Malendure. Net voor de kust liggen hier de eilandengroep Pigeon Islands. Een van de beste snorkel en duik spots van Guadeloupe.

Eerst gaan we ten anker vlak bij het kleine dinghy haventje. Daar kunnen we makkelijk met de dinghy naar binnen om weer eens boodschappen te doen. De supermarkten zijn direct aan het haventje. Maak het een stuk makkelijker. Ook hebben ze een echte bakker en slager. Top.



Na het boodschappen doen verplaatsen we naar Malendure beach waar we ten anker gaan.

Shannon maakt chocolate cookies en ik maak 's avonds Thaise roerbak noodles.

De avond sluiten we af met weer een mooie zonsondergang op het achterdek.


Woensdag 10 April, 2024, Malendure anker, Reserve Cousteau Pigeon Island Guadeloupe

's Morgens gaan we voor het eerst snorkelen bij Pigeon Island. Het is een mooi gebied maar als verwende duiker valt het een beetje tegen. Toch zien we wel veel vis en veel mooie koralen.


We gaan langs bij Lourens, Ingrid en hun gasten Eus en Marita op sv Echo. 's Avonds genieten we met z'n allen van een biertje en een borrel hap op het strand van Melendure. Het is er erg druk en gezellig. Tijdens de zonsondergang staat iedereen op het strand fotos te maken. Iedereen is onder de indruk van het mooie moment.


Donderdag 11 April, 2024, Malendure anker, Reserve Cousteau Pigeon Island Guadeloupe

Iedere dag gaan we wel even snorkelen of zwemmen. In de middag wandelen we langs de kust en eten in een mooi restaurant op een van de kliffen van de baai. Met uitzicht op Abayomi!




Vrijdag 12 April, 2024, Malendure anker, Reserve Cousteau Pigeon Island Guadeloupe

Vandaag maak ik een duik met Fransman Gilles van de Amel 54 die naast ons ten anker ligt. We duiken bij de Japanse tuin net op de punt van de baai van Malendure. Altijd top om met je eigen dinghy te kunnen gaan duiken. 's Avonds kan ik de fles al weer vullen op het strand.


Zaterdag 13 April, 2024, Malendure anker, Reserve Cousteau Pigeon Island Guadeloupe

Vandaag willen we een auto huren en het eiland rondrijden. Als aan de wal komen met de dinghy blijken er echter geen auto's beschikbaar. Helaas. Een andere keer. Dan maar vanuit Deshaies later. We gaan terug naar de boot en snorkelen nogmaals bij Pigeon island en vanaf de boot in Malendure baai. We zien schilpadden van heel dicht bij.


Het regent de laatste dagen veel. Soms vervelend want we blijven de luiken en kuiptent open en dicht doen om te voorkomen dat het te vochtig wordt binnen. Eigenlijk hebben we in de afgelopen maanden niet zoveel regen gehad. De laatste keer dat het zoveel regende was in Frans Guayana half decoember. Alle zout is in ieder geval van dek. 's Avonds gaan we de wal op om een biertje te drinken. De dinghy leggen we in het kleine rustige haventje. Zoals altijd aan de ketting met de motor noodstop en de brandstof slang in onze rugzak.

De bar is helaas pas vanaf 2300 open. We komen terecht bij een percussie groep langs de weg. De sfeer is relaxed en iedereen is welkom. Doet me aan mijn broer denken. Die had er goed tussen gepast.


Zondag 14 April, 2024, Malendure anker water maken, wasserette, top up accu's sail to Deshaies, Guadeloupe

Vandaag rustig opstaan en ontbijten. We besluiten om maar weer eens een grote was te doen op de wal. De wasmachines zijn zo dichtbij. Omdat het op dit moment veel regent is drogen aan dek ook geen zekere optie. De getijde stroom in de baai staat ook goed deze ochtend. Er komt vers water de baai binnen en er liggen niet teveel schepen om ons heen. Tegelijk dus maar even drinkwater maken, accu's optoppen en de drogers in de boot aanzetten. Zo wordt alles weer lekker droog en alle linnegoed is weer fris gewassen. Na de middag varen we verder naar het noorden van Basse Terre, Guadeloupe. Een nieuwe baai en nieuwe avonturen. Bij zonsondergang genieten we van een sundowner met hapjes.


Later xoxo


185 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page